Vendégkezelés

Vendégkezelés

#vendikezelés

“Szerintem a vendégkör olyan, amilyen a szolgáltató.”
Szoktál azon gondolkozni/puffogni/dühöngeni/hálát adni érte, hogy milyenek a vendégeid?
Én szoktam, de szerencsére mérgelődni nem. Szerencse… na jó, nyilván nem a szerencsének köszönhetem, ahogy általában a legtöbb dolgot sem. Ebben bizony munka, vagy annak hiánya van szerintem. Van, aki több érzékkel rendelkezik ezen a téren, neki nyilván könyebb. Mások keményen megdolgoznak érte. De a vendégekkel foglalkozni KELL.
Voltál már úgy, hogy inkább te fizetsz a vendégnek, csak menjen haza? Én igen. Ennél a pontnál tudtam, túlnőtt rajtam a helyzet, és bizony lépnem kell. Hát nem azért lettem a magam ura, hogy egy rosszabb munkahelyhez hasonló légkörben vagy rossz kollégához hasonló emberekkel dolgozzam.
A kommunikáció híve vagyok, az arcom meg úgyis elárul, szóval jobb elébe menni ezeknek a dolgoknak
Történt egyszer, hogy a notórius utolsó előtti nap vagy aznap lemondós vendinek a századik ilyen alkalommal írtam egy cuki üzenetet, hogy tudnék-e bármit tenni annak érdekében, hogy lehetőleg NE csak minden 3-4. időpontján jelenjen meg a megbeszéltek alapján. ( az okot mindig értettem és elfogadtam, lemondási díjat is talán 2x kértem el, épp emiatt )
Ő közölte, hogy én nem tudok tenni semmit, de ő majd keres egy rugalmasabb szolgáltatót.
LOL. Hát most ki tett szívességet?! De tényleg, és egy ellenpélda, ahogy egyébként kezeljük egymást a vendikkel:
A vendi már egy éve jár kb hozzám, soha még csak nem is késett szerintem. Kedves, fiatal lány, a 18. születésnapja óta jár. Legutóbb nem jött. Se üzenet, se semmi. Írtam neki, hogy várhatom-e, minden rendben van-e.
Pár óra múlva válaszolt, hogy ne haragudjak, ő egy nappal elírta a dátumot, és legyek szíves számlaszámot küldeni az elmaradt időpont rendezésére. Természetesen nem küldtem. Tisztel engem és rém korrekt velem. Én megértő vagyok vele, ennyi a legjobbakkal is megesik.
Kiváncsi lennék a Ti hasonló élményeitekre is.
Nektek hol a határ? Mi fér bele? Hogy érzitek, mennyire sikerül jól kezelni a problémás helyzeteket? Mi ebben a témában kihívás számotokra? … na jó, a legvadabb élmények se maradjanak ám el Kitti #szépséggyár #csakaszépséggyár