Tartósság II. Rész, azaz mi kell ahhoz, hogy a vendéged pillái tartósak legyenek?

Tartósság II. Rész, azaz mi kell ahhoz, hogy a vendéged pillái tartósak legyenek?

HellóSzia! 

Még mindig az a bizonyos varázsszó: a TARTÓSSÁG van napirenden. Az 50-70-es szabálynál hagytuk abba, emlékeztek? A műszempilla tartóssága függ a pillát viselő egyéni adottságaitól, szervezetének állapotától, szempilláinak növekedési ciklusaitól, pillaviselési szokásaitól, az alkalmazott technikától és a felhasznált anyagoktól, bizony még attól is, hogy dohányzik-e, vagy milyen gyógyszereket szed, ezeken kívül számos olyan egyéb körülmény is befolyásolja majd, melyeket talán nem fogsz tudni előre kiszámítani. Azonban lényeges, hogy amennyiben a vendégeid nagy részével minden rendben van, akkor nem te vagy a béna, ha meg nincs, akkor nem ők azok. 

Most kezdjünk azzal az egyszerű  témával, mint az előkészítés. Műkörmös szakmával a hátam mögött én hiszek a tökéletes előkészítés fontosságában. Hidd el, ez elengedhetetlen. Pár mondtatot beszéljünk a smink-BŰNről és társairól. Nyilván egyértelmű, hogy ma már nincs lehetőségem szalonban szempillát építeni, ezért olykor nekiesek valakinek /most pénteken építettem pont egy light volumot. Konkrétan 27 fok volt 17% (!!!!!!!!!!!) páratartalommal, Ablakot nyitottam közben, így lett 24 celsius fok és 13% páratartalom. Körülbelül 2 óra 10 perc volt mindennel együtt az új szettnek számító töltés /kb 6 hetes pilla maradékát először csipivel eltávolítottam/. Azért építettem 3D-t, mert a gyakorlatilag nemlétező páratartalomnál a ragasztó lényegesen lassúbb, így nem vettem fel dúsabb fanokat /hiszen azok (több szál-több ragasztó) száradási ideje már túlment volna az általam optimálisnak tartott időn/ a 3-as fanok még teljesen kezelhetően működtek a kritikus szalonkörülmény ellenére is/... Én soha nem terrorizáltam a vendégeimet azzal kapcsolatosan, hogy kifesti-e magát, vagy mit csinál miután elment tőlem. Egyszerűen nem láttam értelmét, mosolyogtam, ha mondjuk műszempilla nélkül jött vissza, és letakarítottam, ha sminkelt volt a szeme. Miért tettem ezt? Azért, mert ezek a nők engem éveken keresztül eltartottak, én mindig elmondtam nekik, hogy a cselekedetük mennyire és miért befolyásolja majd az építményt, de a döntést rájuk bíztam, végülis ők fizettek érte. Egyetlen dolgot kértem tőlük: a saját pillájuk maradjon ép, a többit én megoldottam. 

Tehát előkészítés: Első lépésként távolítsd el a lenőtt szálakat, nézd meg, hogy a fennmaradt applikációk helyesen állnak e, nem vált-e el valahol?! Nem csak a lenőtt szálakat szedjük le ilyenkor, hanem minden olyat, amely nem megfelelően van fent. Következhet az előkészítés. Először is samponnal letisztítjuk a szem teljes környékét és a szempillákat. MI lehet itt a hiba? Először is a sampont bőségesen kell felvinni, kis kefével körkörös mozdulatokkal bejuttatni a pillatőhöz és a szálak közé. Ez egyszerűnek hangzik, de nem is annyira az, ha a vendéged mondjuk korombeli vagy laza, lógó szemhéjú, esetleg az egész procedúra megviseli és szorítja a szemét. Ezekben az esetekben nagyon ügyelni kell arra, hogy óvatosan emeld meg a szemhéjat a folyamat alatt/a szem nem nyílhat ki, de rá kell látnod a pillatőre/ Ezen a területen is alaposan takarítanod kell, hiszen maga az építés majd itt fog megtörténni, igaz? Ezután bő vízzel leöblíteni. Többször. Bő vízzel. Nem elég átlögybölni, megmutatni neki a vizet. Többször át kell mosni, hogy a tisztítószer összes maradékát eltávolítsd! /Volt már, hogy siettél a hajmosással, és nem öblítetted jól ki?!?! Ilyenkor olyan lett a hajad, mintha meg sem mostad volna, igaz?!/ Oké, samponoztunk, öblítettünk, még vizes. Kíméletesen felitatjuk a nedvességet egy szöszmentes törölközővel, nem, NEM dörzsölgetjük, szárítás következik. Ha teljesen megszáradt, akkor áttisztítjuk a Pre Treatment-tel. Ez egy mélytisztító előkészítő, ahogy a neve is utal rá. A folyamat során két microbrush-ra cseppents a folyadékból, és a pillákat szálról-szálra haladva, a két applikátorral közrefogva tisztítsd meg. Ha megszárad közben a kiskeféd, cseppents ismét! NEM folyhat a szembe, NEM érintkezhet az érzékeny szemhéjjal, azonban itt is hiba lehet, ha elnagyolod a folyamatot és nem emeled meg kissé /szükségszerűen/ a szemhéjat. Ne felejtsd el: A szemhéjtól 0.3-0.5 mm távolságban applikálunk, tehát itt kiemelten fontos a tisztítás, zsírtalanítás! Ha elkészültél vele, akkor jöhet ismét a szárítás! Nedves felületre nem visszük fel a következő anyagot! Ezután jön utolsó előkészítő lépésként a Glue Primer. Zsírtalanít, ragasztóaktivátort tartalmaz, tökéletesen előkészíti a pillákat a ragasztás műveletére. Maga a folyamat megegyezik a mélytisztítóéval, és ezután is szárítani fogunk. Jöhet a tökéletes leragasztás, nagyon lényeges, hogy ebben a fázisban már NE tapogasd a pillákat, pillatövet, akkor se, ha tisztának véled a kezedet! Hogyan tudod eldönteni, hogy sikerült-e a szírtalanítás? Erről majd beszélgetünk legközelebb, amikor a ragasztónál tartunk, rendben? 

(Megjegyzés: Amennyiben nem akarod mindhárom anyagot használni, akkor a samponozás semmiképpen nem hagyható el, és a Primer is erősen ajánlott. Megjegyzés kettő: A bevezető posztot ide kattintva tudod elolvasni)