Milyen műszempilla ragasztót válasszak? Melyik a legjobb?

Milyen műszempilla ragasztót válasszak? Melyik a legjobb?

A szempilla ragasztó választás pillérei:

- Mindenképpen igyekezzünk alacsony kipárolgású ragasztót választani, a saját és a vendéged egészségvédelme miatt (a Szépség-gyár összes szempilla ragasztója alacsony kipárolgású).

- Lehetőleg híg vagy közepesen híg viszkozitású legyen, a sűrű viszkozitású ragasztó mennyiségét nehezebb kontrollálni, sok ragasztótól elnehezült pillasor pedig minden pillás és vendég rémálma, ezt kerülni kell.

- Fontos szempont a hőmérséklet és páratartalom, mindenképpen olyan ragasztót válassz, ami jól működik abban a tartományban ami a te helységedben van, vagy univerzálisabb működésű /Ilyen például a The Yum/. Ennek a méréshéhez a hő-, és páratartalom mérőt használunk.

- Minden ragasztónak más és más a kötési ideje, mi a gyors ragasztókra tettük le a voksunkat, mert abban hiszünk, hogy ha JÓ sorrendben és metódussal dolgozik valaki, akkor kezdőként is ez fogja őt támogatni!

- Sajnos nem létezik olyan ragasztó ami mindenkinek mindenhol tökéletesen működik, ezért ha nem vagy elégedett a jelenleg használttal akkor próbálj, próbálj és próbálj mindaddig, amíg meg nem találod a SZÁMODRA tökéletes darabot.


Szempilla ragasztó kezdőknek:

Mindenki volt valamikor kezdő, senki sem született szempilla csipesszel a kezében. A The One - ahogy a neve is utal rá - egy igazi klasszikus műszempilla ragasztó, viszonylag híg viszkozitással. Száradási ideje normál körülmények között 0,5 másodperc, alacsonyabb páratartalom mellett belassul, kb 1 másodperc lesz.

Ajánlott munkakörülményei megegyeznek egy pillás szalonjának átlagos körülményeivel, 22-25 Celsius fok és 40-60% páratartalom között. Ha kezdő vagy és most bontogatod szárnyaidat, akkor neked ez a TÖKÉLETES választás, de ez az ajánlás ne tévesszen meg, rengeteg gyakorlott szempillás is használja, nekik is ez a nagybetűs, igazi SZEMPILLARAGASZTÓ.

Alacsony páratartalom mellett dolgozol, esetleg az átlagnál gyorsabban?

Nem titok, a Szépség-gyár Collection legelső ragasztója a The One volt, mai napig az a ragasztó az egyik legtöbbet vásárolt termékünk. A saját elvárásaink és tapasztalataink alapján a problémaforrásunk legfőbb oka az alacsonyabb páratartalom volt, ezért kifejlesztettük a The One+-t.

Ezzel a szempilla ragasztóval már 30%-os páratartalom és 19-23 Celsius fok mellett is tökéletesen GYORSAN lehet dolgozni, itt körülbelül 0,5 másodperc a száradási ideje. Míg a The One egészen 60%-os páratartalomig tartja ezt a száradási időt, a The One+-nak már 50% felett már nagyon gyors lesz. Ennek a tulajdonságának köszönhetően egyaránt népszerű azok között akik alacsony pára mellett dolgoznak és azok között is akik magasabb mellett, viszont már az átlagnál gyorsabban képesek egy tökéletes szettet építeni.

Változó hőmérséklet és pára mellett dolgozol?

Ha van olyan évszak, ami igazán a pillás rémálma tud lenni, akkor az a nyár. Ilyenkor a vendég is kevésbé tud vigyázni a frissen épített pilláira (amint kilép kap egy hősokkot, következő nap elmegy a Balcsira strandolni kis homokkal és vízzel), ilyenkor a természet is ellenünk van. Pillásként veled is biztos megesett már, hogy egy szép nyári reggelen - ne adj isten, egy előző esti nyári zápor után - bemész a szalonba és azt látod majdnem kiakadt a hő-, és páratartalom mérőd. Első dolgod bekapcsolni a klímát, ki bírja ezt a meleget és amúgyis a vendéget kellemes hőmérséklettel akarod fogadni, a legtöbb klimatizáló készülék pedig csökkenti a páratartalmat.

A fenti szituációhoz hasonlót mi is átéltünk és ennek nyomán jutottunk arra a döntésre, hogy KELL egy olyan ragasztó amivel lehet szélsőséges körülmények között is tökéletesen dolgozni. Ezért született meg a The Yum, ami 22-27 Celsius fok és 30-65% páratartalom között is képes egyenletesen működni. Száradási ideje ezen körülmények között 0,5 másodperc és kapott egy kisebb-nagyobb extrát is..... Az illata BANÁNOS!

Neked még a The One+ is lassú? Színes szetteket építesz?

Van olyan Szépség-gyár lány és Szépség-gyár Oktató aki még a The One+ gyorsaságát is keveselte, ezért nekik kedvezve fejlesztettünk egy minden eddiginél gyorsabb szempilla ragasztót is. A The Pinky gyakorlatilag teljesen színtelen, 24-28 Celsius fok és 30-60% páratartalom között működik ideálisan, ekkor 0,3-0,5 másodperc a száradási ideje. Ennél a ragasztónál nincs idő a tétovázásra, ha nem vagy teljesen magabiztos, akkor válaszd inkább egy másik ragasztónkat a kollekcióból.

Nyáron minden színesebb és élénkebb.. Még a műszempilla is! Webshopunkban megtalálhatod a színes, a kéttónusú és a Neon műszempillákat is. Egy színes szempilla szett mellé nem mutat jól a fekete vagy kék ragasztó, viszont a The Pinky szinte teljesen átlátszó ezért tökéletesen alkalmazható extrém szettekhez is.

Hogyan tárold és használd a szempilla ragasztót:

- Fénytől, magas hőtől és hőingadozástól védett, száraz, hűvös helyen.

- Felbontás nélkül maximum 2-3 hónapig tárolható, de NE tárold hűtőszekrényben. 

- Felbontás után biztonsággal 1 hónapig használható megfelelő körülmények között tárolva és használva!

Boldog Pillákat!

Szépség-gyár csoport