Az állatvilág legpazarabb szempillái

Az állatvilág legpazarabb szempillái

Míg az emberi pillákra általában ráfér a rásegítés, néhány állatfaj egészen lenyűgöző szempillákat kapott a természettől. Mutatjuk a leg-leg-legeket...(Fotó: Pixabay/stefaanroelofs)

A zsiráfok sűrű, hosszú, fekete szempillái igen mutatósak, azonban számukra ennél lényegesen fontosabb, hogy távol tartják a szemgolyójuktól a bogarakat és falatozás közben óvják is szemüket a gallyaktól, tövisektől.(Fotó: Unsplash/Krzysztof Niewolny)

A szárazföldi állatok közül a strucc rendelkezik a legnagyobb szemekkel és ehhez méltó, impozáns pillasorokkal is.(Fotó: Pixabay)

A lámának sincs oka panaszra, már ami a szempilláit illeti...(Fotó:  Unsplash/Sneha)

Az elefánt pillasora ugyan kissé kusza és drótszerű, de neki ez kifejezetten jól is áll, inkább a szabályos C-ív lenne rajta furcsa.(Fotó: Pixabay/zoosnow)

Ez a csábos tekintetű madár a kaffer szarvasvarjú, az Egyenlítőtől délre él és ragadozik. Sűrű szempillarebegtetések közepette.


(Fotó: Pixabay/Miiiiina)

Ha meghalljuk a kígyászkeselyű kifejezést, nem egy ilyen szépségre számítanánk... Sokkal jobban passzol hozzá és a szempilláihoz az angol neve,  ami secretary bird, vagyis titkárnőmadár.(Fotó: Pixabay/Werner Eck)

A Schlegel-lándzsakígyó angol elnevezése szintén beszédesebb: eyelash viper, vagyis szempillás vipera. Szempillái persze nincsenek, ám a szemei felett szempillaszerű, dupla szarvak találhatók, melyek egyébként az álcázást könnyítik meg számára.


 

(Fotó: Instagram/woolamai_wanderings)

A lista másik kakukktojása ez a ? magyar névvel nem is rendelkező ? ausztrál bogár, a Rhipicera femorata, mely szabályos pillasorra emlékeztető szarvakat visel.