Igéző tekintetek II.

Igéző tekintetek II.

Az 1930-as évekből van először olyan híradás, amely arról szól, hogy néhány szalonban a soros szempillák alkalmazása mellett feltűnt egy olyan eljárás, melynek során a kliens saját szempilláira ragasztanak egyenként szálakat.Ez már erősen közelít a napjainkban is ismert és használt technikához. A különböző anyagokon keresztül jöttek rá arra, hogy melyiknek mi az előnye: például a szintetikus alapanyag olcsó volt, de ívelésén nem lehetett változtatni, az emberi hajból készülteket lehetett göndöríteni a kívánt ív eléréséig.


A következtetés, amelyet levonhatunk ebből, hogy egy csodálatos, koron, divaton túlmutató tevékenységgel foglalkozunk, hiszen a csábos pillarebegtetés mindig is egy igazi nő alapeszköztárához tartozott.

Ugorjunk egyet az időben, nézzük napjaink szépségipari sikersztoriját, a szálas szempillahosszabbítást, dúsítást, mely körülbelül 10 évvel ezelőtt a lenyűgöző 3D műszempilla nevet kapta. Mi is volt ez a bizonyos 3 dimenzió? Meghosszabbítottuk, megvastagítottuk és ívessé tettük az eredeti szempillát. A szálankénti szempilla építés során minden természetes saját szempillára felragasztásra kerül egy kiválasztott vastagságú, hosszúságú és ívű szintetikus műszál, ezáltal dúsítjuk, vastagítjuk, hosszabbítjuk a saját pillasort, az ív és a megfelelő styling kiválasztásával pedig plasztikai szintű változást hozhatunk létre az egész arcon, kiemeljük az előnyös tulajdonságokat, elkendőzzük a kevésbé szerencsés adottságokat. Az eredmény lehet visszafogott, rajtakaphatatlan vagy egészen drámai, mindig a vendég kívánságai és a lehetőségek szerint. A gyártók szemmel tartják a neves stylistok igényeit, a szakma alakulását, és újításokkal lépnek a piacra, így ma már lehetségesek különböző dúsítási technikák, melyek során minden saját szempillára 1-2-3-4-5-6-7-8 stb. szintetikus műszál applikálható, amely szükségessé tette a szempilla hosszabbítás egyértelműsítését.  Így alakult ki az a tematika, hogy a D számmal való jelölése a saját pillára applikált műszálak mennyiségére utal, tehát egy Klasszikus alapszett esetében, ahol minden saját pillára 1 db műszálat ragasztunk, a megnevezés 1D szempilla lesz, a dúsítási technikával épült szettek esetében például már 2 db műszálat ragasztunk minden saját pillára, így a neve is 2D-re változik, esetleg 3-4-5-6-7-8-9 stb. szál is beépítésre kerülhet minden természetes pillára, ezért ezeket már 3D, 4D, 5D?stb. szetteknek fogjuk nevezni.


Legközelebb beszélünk kicsit a tartósságról, illetve ezt befolyásoló tényezőkről!

/Folyt.Köv./

/Forrás: Internet, Szépség-gyár/