#álomvendég

#álomvendég

?Bonyolult világban élünk, ahol az internet és a globalizáció hatalmas terében folyton olyan dolgok ütköznek egymással, amelyek máskor lazán ellebegnének egymás mellett. Mert nem ugyanaz, ha ott ülünk valakivel szemben és a szemébe kell mondanunk valamit, vagy pedig a számítógépünk billentyűzete fölé görnyedve kikürtölünk valamit a térbe, aztán kimegyünk kávét főzni, és már meg is feledkeztünk a dologról, miközben a másik jeges borogatást szorít a púpjára, amelyet a rasszizmus bunkósbotjával mi "növesztettünk oda", vagy dühtől habzó szájjal választ fogalmaz, amelyet mi már el sem olvasunk, mert, mint mondtam, éppen kávét főzünk.?

Axel Hacke


Nagyon régóta tervezett poszt következik, szólok előre, hogy nem lesz rövid, és nem lesz népszerű! Szóval nem muszáj elolvasni, és szigorúan az én személyes véleményemet tükrözi, tehát egyetérteni sem köll, mindenesetre nem vitaindítónak szánom...


Rengeteg "fekete listás" posztot lehet látni, melyben névvel, képpel, konkrét szövegezéssel megosztanak levelezéseket egy-egy csoportban szolgáltatók. /Most nem térnék ki arra, hogy ez mennyire megkérdőjelezhető, hiszen privát levelezésekről beszélek, amelyben nem látjuk, hogy a megosztó kérte volna a másik fél hozzájárulását a levelezés és a történet megosztásához! Arról sem mesélnék, hogy a hozzászólók milyen stílusban teszik mindezt, szerintem ők sem akarnák, hogy ez nyilvánosan is látható legyen!

Néha egyszerűen link a jelentkező, máskor kellemetlen stílusú, van amikor semmilyen és simán nem reagál, olykor pedig nem túl értelmes, párszor magyarázkodó. 

A bűnük, hogy bejelentkeznek egy szolgáltatásra, aztán ezt nem veszik igénybe, és nem is jelzik jóóóóval előtte. Így aztán a sértett fél feljogosítva érzi magát arra, hogy mindenkinek elmondja, megmutassa: EZ az ember ROSSZ vendég!

Itt aztán lehet kommentelni, vérben tocsogni, kipécézni a helyesírási hibákat, a profilfotót, a származást, és a stilisztikát.

Én azt gondolom, hogy "fekete listás" csoportba maximum olyasmi "illik", amikor valaki vagyonelleni bűncselekményt követ el, vagy testi sértést, de ez meg legyen inkább a rendőrség feladata!


Aztán láthatunk sok hisztérikus, beragadt caps-lockos posztot, ahol részletezi a szolgáltató, hogy MIBŐL is van neki elege a vendégeivel kapcsolatban, itt is felvonultatja frusztrációjának teljes eszköztárát, kilátásba helyezve a nyilvános kivégzést is! /Na jó, ez csak vicc volt! :P / Nézz magadba, te szeretnél egy kiegyensúlyozatlan, hisztérikus szolgáltatóhoz bejelentkezni?!


A Szépség-gyár Alapok megismerése programon még az eleje felé szoktam felhívni a tanulóim figyelmét a marketing jelentőségére, annak hasznára, és elhangzik egy olyasmi mondat is, hogy ha jól csinálod ezt, akkor olyan vendégeket hívsz be vele az üzletedbe, akikkel akár kávézni is beülnél valahova, HA lenne rá időd! Én azt gondolom, hogy ez a kulcsa az egésznek! Amennyiben a neked való vendégekre pozícionálsz, nekik posztolsz, velük foglalkozol, akkor kialakul körülötted egy NEKED való baráti töltésű közösség. Még így is lesznek "csalódások", de az meg már a te hibád, problémád, hogy meddig maradsz benne egy-egy rosszul működő kapcsolatban, legyen az magánéleti vagy munka jellegű, itt igazán kár a másikat hibáztatni, hiszen mindenki csak annyit tesz meg veled, amennyit te hagysz neki. Az emberi kapcsolatok dinamikája általában így működik, igaz? Az én véleményem erről egyszerű, ha nem megy, akkor ne erőltesd, mentsd el a telefonszámot NeVeddFel-ként és abban a 2 órában, amit vele töltöttél volna sétálj egy jót, vagy találj ki egy jó promóciót a szolgáltatásodnak és tervezd is meg ezt, így nem érzed majd haszontalannak azt az időt, és olvassa majd sok kedves, cuki, NEKED való vendégjelölt!

A vendégeidnek egyszerűen, udvariasan mondd eI, hogy mit vársz el az együttműködéstől, te mit nyújtasz, és mik a szabályok a te felségterületeden! Ha te jó vagy, és törekszel a legjobb lenni, meg még emberileg is összeilletek, akkor a dolog működni fog, tudod, elég hamar ki fogod írni, hogy "Nagyon sajnálom, nincs szabad kapacitásom!". Maradj finom, nőies, kellemes, hiszen a nők ilyen szolgáltatásra vágynak! Válogass elegánsan, a "luxus" nem szavaktól lesz az, hanem sok-sok összetevő harmónikus egyáttállásától! Én kaptam már számomra "luxus" szolgáltatást egyszerű helyszínen is, és volt már felejthető alatti színvonalban is részem világszépe környezetben! Még egy nagyon fontos megjegyzés: természetesen én nem tudom megmondani, hogy NEKED milyen a "jó vendég", ezt csak te tudhatod. Ha pedig tudod, akkor a figyelmedet is felé kell irányítanod! Egyáltalán nem biztos, hogy aki nekem jó, az neked is! Talán az, akitől engem a hideg ráz, neked csodálatos vendéged lesz évekre!

Szóval legyetek okosak, kedvesek, nőiesek!

Boldog Pillákat, Boldog Pillásokat, Boldog Vendégeket és Boldog Életet!

Anita