??Hőségriadó??... MIT tegyek ebben az ítéletidőben?

??Hőségriadó??... MIT tegyek ebben az ítéletidőben?

??Hőségriadó??

Olvasom a sok kétségbeesett írást arról, hogy milyen borzasztó, hogy ilyen meleg van, és MILYEN RAGASZTÓT használjon egy valamire való /demirevaló/ szempilla építő ilyenkor?
Szóval beszéljük meg ezt, és csak semmi pánik, oké? 
Először is, ha van lehetőséged, akkor természetesen a klimatizált helyiség a megoldás. Azonban megértem, ha nincs, nekem sem volt régebben! 
Tehát tulajdonképpen MILYEN problémákkal kell szembenézned ilyentájt?
Először is még hagyjuk a ragasztót, nézzük meg a tapadást!
Meleg van. Nagyon... Az ember amikor teheti strandra jár, amikor nem teheti, akkor izzad, szétfolydogál rajta a smink, a hidratáló, a napvédő krém, odanyúl a szeméhez meg mittudomén... Egy csomó olyan dolog kerül a pillákra, aminek alapvetően nem lenne ott a helye, de hát legyünk megértők.
Sokszor tapasztalod azt, hogy alapvetően mindenkivel minden rendben van, de egy-két esetben mégis kellemetlenül kell szembenézned azzal, hogy az applikáció megcsúszik, nem tartós... Az esetek nagy részében egyébként ezt már munka közben is érzed, ilyenkor ne reménykedj abban, hogy majd nem lesz gond, mert lesz! SZÓVAL először is zsírtalaníts, több lépésben!
Na akkor most már nézzük a ragasztót! Nagy részüknek a kedvező körülmények a következők: hőmérséklet 21-24 celsius fok között páratartalom 40-50% között. Azonban ezek az adatok CSAK azt mutatják, hogy mi az IDEÁLIS működéshez szükséges körülmény. Ezen a tartományon kívül is LEHET dolgozni velük, csak ismernünk kell, hogy mire kell figyelnünk. Először is magas hőmérsékletnél akkor is cseppents 15-20 percenként új adag ragasztót magadnak, ha azon állagváltozást nem tapasztaltál. Aztán tartsd észben, hogy a magas páratartalom kedvező hatással lesz a száradási időre, konkrétan felgyorsul, nagyon. Tehát, ha egy félmásodperces ragival dolgozol, akkor ragasztóba mártás és applikálás között nem álmodozhatsz! Mivel nagyon gyors lesz az anyag, ezért ilyenkor egy picit többet kell használnod belőle, de tudod, mi nem szeretjük a SOK ragasztót, szóval ésszel, és ugye nem felejted, hogy a HELYES sorrend: izolál, megtart, leemel, márt és applikál a megtartott és tökéletesen izolált szálra?! Ha azt tapasztalod, hogy applikáció után szépen lefésülöd a szálakat, tincseket, akkor vagy nem készítettél jól elő /ezt már közben is érezheted. Mindig azt mondom, hogy ilyen esetekben a bizonyossághoz applikálj néhány szálat NEM a tövéhez, hanem kicsit feljebb a természetes pillára, és ha ott nincs gondod a tapadással, akkor bizony nem volt tökéletes az előkészítés! Ha mindenhol tapad, mégis le tudod fésülni később, akkor vagy lassú voltál, vagy kevés volt az anyag.. Ilyenkor felületi tapadás lesz, de nem lesz tartós az illesztés. Tehát picit több anyagot használj, és ne feledkezz meg az applikációkor a nyomásgyakorlásról. Miért kell nyomást gyakorolnod? Hogy a két felület között elterüljön az anyag, és megfelelő legyen a tapadás/
TÁROLÁÁÁÁS: nem csak most, hanem mindig egyenletes körülmények között, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen.
Ha például kintről viszed be a ragidat /most érkezett, a futár autójában jóóóó meleg volt/, akkor ugye vársz egy kicsit, hogy az anyag aklimatizálódni tudjon?! Ellenkező esetben a folyadék ki fog áradni a flakonból felnyitáskor... /Ezt általánosban is tanultad fizika órán/ Amikor cseppentesz belőle, akkor előtte összerázod az anyagod, hogy megfelelő állapotba kerüljön a használathoz, gyorsan cseppentesz belőle, szálmentes törlővel megtörlöd a csőrét és gyorsan visszazárod, elteszed a kis tárolóedényedbe, vagy visszateszed állítva a longlife bag-be. Ha nem így cselekszel, akkor nem nézel csodálkozva, hogy a következő használatkor mindenféle eszközökkel kell kikaparnod a csőrbe kötött ragasztómaradékot. Ha túl sokáig hagyod nyitva, akkor nem lepődsz meg, hogy a ragasztó esetleg besűrűsödik, hiszen ilyenkor nedvesség kerül a flakon belsejébe a jó kis párás levegő beáramlásával. Apropó, miért is baj, ha a műszempillaragasztó flakonjába nedves levegő kerül? Mert a ragasztónk egy egyszerű monomer, amely nedvesség hatására fog polimerizálódni. MI az a polimerizáció? Egy kémiai szintézis, amelyek során a monomerek láncreakcióba lépve polimerekké kapcsolódnak össze, és miután már nem tudnak tovább összekapcsolódni, kialakult a kötés. Ez a fontos nekünk... Meg az, hogy ismerjük az anyagainkat... Ettől függetlenül persze van olyan ragasztó, amely "igénytelenebb", és van olyan melyik "kényesebb" a körülmények változására. 
A Szépség-gyár Collection tagjai közül a The One és a The Yum jobban tolerálják ezt a nagy meleget, de a The One+ is tökéletes, HA elég gyorsan és kiegyensúlyozottan dolgozol!

Boldog Pillákat, Boldog Pillásokat!

Anita