Az információ HATALMA...

Az információ HATALMA...

Tájékoztatás VS riogatás...

MIÉRT kell mosnia az embernek a műszempillákat?
MIVEL kell mosni?
HOGYAN kell mosni ezt?
MIKÉNT mondjuk el ezt a kedves Vendiknek?
Nagyon sok harsány, beragadt caps-lockos posztot látni mostanában szolgáltatóktól:
NEM jöttél el, ROSSZ vendég vagy! NEM mosod a szemed, ROSSZ vendég vagy és még atkás is leszel! NEM tartod be a szabályokat, ROSSZ vendég vagy, direkt nem "vigyázol" a pilláidra!
Először is, NE feltételezzük, hogy a vendég egy komisz kiskölyök, aki direkt csinál rosszul dolgokat, hogy a drága pénzén vett szolgáltatást megtorpedózza, és te, mint szolgáltató bosszankodhass! Ha valamit nem jól csinál a vendéged, akkor az első gondolatod az legyen mindig, hogy nem mondtad el neki. Vagy nem mondtad el neki elégszer, esetleg nem helyeztél eléggé hangsúlyt a mondanivalódra!
Én kezdőként A4-es papírlapra, két oldalon, hosszasan taglaltam mit kellene a kedves Vendinek csinálnia. Aztán fél év elteltével azzal kellett szembesülnöm, hogy soha, senki nem emlékezett rá! Szóval csináltattam egy ehhez hasonló kétoldalú névjegykártyát---> / https://tinyurl.hu/Od3T/ / az egyik oldalán ez volt, a másikon pedig az időpontjaikat írtuk fel. Újabb fél év elteltével csökkentek a problémás történeteink, hiszen ez mindig náluk volt, rendszeresen elővették, hogy mikorra is kell jönniük, és ha már a kezében volt, megfordította... Uh... AZT sem lenne szadad?! 
Tehát, mondjuk el most együtt, hogy mit miért kérünk a vendégeinktől!
MIÉRT kell mosni? 
Mert piszkos! Rászáll naponta a por, kosz, rászárad a szem természetes váladéka, meleg van és ráizzadunk, ha sminkelünk, akkor az is ott marad. Ez a lerakódás pedig jó kis táptalaja a baktériumoknak! Nem akar senki fertőzést a szemhéján, ugye? Tehát az első 2 nap türelmi idő letelte után naponta /urambocsá' naponta kétszer is akár.../ meg kell mosni a szemet, a szem teljes környékét és a pillákat is! 
MIVEL kell megmosni? 
Valamilyen habzó termékkel, a legoptimálisabb erre a speciálisan kifejlesztett szempilla samponok valamelyike, de tulajdonképpen bármely kíméletes habzó termék használható, akár egy babasampon is! 
"Muszáj habzónak lennie? Nem elég egy törlőkendő vagy micellás víz?
Nem, nem elég! Ezeket a szennyeződéseket mélytisztítani kell, kíméletesen, mégis alaposan, a hab feloldja és felszínre hozza a mikroszennyeződéseket is, így lesz tiszta és egészséges a szemhéjad. A körbetörölgetés itt kevés lesz!" 
"Akkor nem leszek atkás?
Demodex atka valószínűleg most is van az arcodon, a probléma akkor kezdődik, ha ez elszaporodik!"
HOGYAN kell mosni?
Szempillasamponból nyomjunk körülbelül diónyi mennyiséget a tenyerünkbe, majd a benedvesített szemhéjra finom mozdulatokkal vigyük fel elosztva a két oldalra. Óvatosan, felülről lefelé irányban simítsunk végig a csukott pilláinkon az ujjainkkal, eloszlatva ezzel a sampont. Ha nagyon céltudatosak vagyunk, akkor kis ecsettel szintén fentről-lefelé irányban kíméletesen átseperhetjük a természetes pillák tövét is. Ezután többször, bő vízzel öblítsük át a szemhéjat, pilláinkat. Amikor sikerült leöblíteni a tisztítószer maradékát, akkor szálmentes törlővel óvatosan itassuk fel a vizet a pillákról. Száradás után pedig szépen irányba fésülhetjük! 
MIKÉNT mondjam el neki?
Egyszerűen, határozottan, kedvesen. Vagy csak küldd el neki ezt a posztot! Semmiképpen ne hallgass, vagy morogj magadban! Mindkettőtöknek az az érdeke, hogy egészséges, tiszta szemhéja legyen, és így a te munkád is tartósabb lesz! 
Egy hónapos koszt írtó nehéz ám eltávolítani az applikáció előtt! 
Legközelebb beszélgetünk a nemeljövős és egyéb "fekete listás" vendikről!
Boldog Pillákat, Boldog Pilásokat ÉS Boldog Vendégeket!
Anita